Ons verhaal

ONS VERHAAL

Dutchbeerconcepts is de overkoepelende organisatie waar onder andere Stadsbrouwerij 013, Café 100 Watt en Gastrobar Luzt onder vallen, horecabedrijven gevestigd in Eindhoven en Tilburg.

Elk bedrijf is anders, maar heeft hetzelfde einddoel: een ultieme beleving creëren voor onze gasten. Hoe we dit doen, verschilt per bedrijf. Bij Stadsbrouwerij 013 doen we dit bijvoorbeeld met de perfecte foodpairing bij de speciaal bieren, Café 100 Watt is herkenbaar aan de vele zelf gebrouwen bieren in Stadsbrouwerij Eindhoven en Luzt onderscheidt zich in een Gastrobar waar luxe en verfijning centraal staat, toegankelijk voor iedereen.

Het einddoel bereiken we met z’n alle samen, waarbij ons personeel het belangrijkste is. Samen zorgen we ervoor dat de gasten kunnen genieten van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de verschillende teams, de trendy gerechten van Luzt of de heerlijke speciaal bieren van 100 Watt en Stadsbrouwerij 013.

David Hendrich, Youri Doreleijers, iris Wischmann

HOE HET OOIT BEGON in 2014…

… David Hendrich (nog steeds eigenaar) is altijd een groot bierliefhebber geweest. Op een dag kreeg hij het in zijn hoofd om op zoek te gaan naar het oudste bierrecept. Hij beet zich hierin vast en binnen de kortste keren wist hij all ins & outs van de geschiedenis van bier! En zo ook het feit dat Eindhoven een rijke bierhistorie heeft, maar dat er van de toenmalige brouwerijen helaas niets meer over was…

 

“Hoe gaaf zou het zijn als Eindhoven weer een brouwerij krijgt?!”

 

In 2014 was het dan zover! Na een zoektocht naar investeerders, vrijwilligers en bierliefhebbers was er een mooie club mensen bij elkaar gekomen. De oude Schellensfabriek werd nieuw leven ingeblazen, de ketels werden langzaam gevuld onder het roer van Rob Bours en de eerste bieren werden getapt.

STADSBROUWERIJ EINDHOVEN

De bieren vloeiden rijkelijk en er was groot enthousiasme voor een echt proeflokaal. In September 2015 werden Youri & Iris mede-eigenaar van de horeca en dat was ook direct het moment van opening. Stadsbrouwerij Eindhoven was een feit en dat werd grootst gevierd! Dromen werden werkelijkheid.

Gestart met enkele tafels, bouwlampen met kleurfilters in de hoeken en kaasblokjes snijden op plankjes van de Action… Dit bedrijf is met alle liefde en passie opgebouwd. Steeds meer en meer.

 

“Kaas & worst snijden op plankjes van de Action”

 

Tot aan nu; een volwaardige brouwerij met vele medailles en de titel “Beste bier van Nederland 2020!”. Een horecacomplex met uitgebreide menukaarten, het grootste zonnige terras van Eindhoven en vele zalen om proeverijen te geven. Want ja, iedere opslagruimte heeft plaats moeten maken voor zitplaatsen.

 

Het allermooiste? De nominatie voor het ‘meest gastvrije bedrijf van Brabant’. Want met de gastvrijheid van het team, waarvan er sommige al vanaf dag 1 mee draaien, maken we er nog steeds iedere dag een feestje van!

3 JAAR LATER…

Hoe gaaf zou het zijn om dit nóg een keer te doen? Een speciaalbier brouwerij met horeca opzetten voor een stad, voor de inwoners. Met aandacht voor de locatie, personen en de geschiedenis van de stad.

 

De ultieme plek voor de ultieme bierbeleving!

 

“Ja! Ik weet de perfecte plaats” zei David. En enkele maanden later kregen we de sleutel van een oude graan – en meelfabriek. Een prachtig monumentaal pand aan de Piushaven waar we zowel de brouwerij als de horeca in hebben gevestigd. Waar je een speciaalbier nuttigt die speciaal voor Tilburg wordt gebrouwen, al uitkijkend over het water of al spiekend in de brouwerij.

De smaakcombinaties van speciaalbier en goed eten is wat centraal staat bij een bezoek aan Stadsbrouwerij 013. Bourgondische verfijning siert de menukaart en weet iedereen weer te verrassen. Uiteraard met een perfect bieradvies!

4 JAAR LATER…

Het schip; de Albatros

 

Al vanaf dag 1 zijn we een begrip geworden in Tilburg, liggen we in alle winkels en vele horecabedrijven. Trots zijn we! Net zoals Tilburgers op hun eigen stad.

Met de hoge gastvrijheid, verrassende menukaart en de fijne locatie om te vertoeven werden we al snel te klein. Maar gelukkig kregen we de kans om in 2018 de Albatros over te nemen. Het 100 jaar oude schip ligt namelijk récht voor ons pand op slechts 20 stappen verwijderd. Yes! Dit is perfect!

 

Bruine kroeg werd omgetoverd naar Great Gasby sferen

 

Een fikse verbouwing werd gestart; van geraamte tot de nok. Alles werd vernieuwd! De bruine kroeg maakte plaats voor een Titanic allure in een Great Gasby jasje. De bar werd verplaatst en samengevoegd met een open keuken. We gaan tappen & koken op die boot! Op 25 Oktober 2019 openden we officieel ons schip en monden vielen letterlijk open van gasten. Zo gaaf!

 

Het drijvend terras maakt het plaatje compleet; een gigantische betonnen bak, over de gehele lengte van de boot, kwam midden in lockdown 1 aan gedreven… Genoeg tijd om te verbouwen tot een prachtig terras dus ;).

De Albatros leent zich nu perfect voor een heerlijk diner, een gezellige borrel maar vooral ook voor grote groepen; van vergaderingen tot bruiloften.

5 JAAR LATER…

Soms krijg je een kans die je niet mag laten gaan. Zo ook de kans om de kledingwinkel, de Queen of Soutch, aan de Markt in Eindhoven over te nemen. Met 5 jaar ervaring in de rugzak, vonden we dit wel weer een hele mooie uitdaging. Let’s do this!

 

En zo kregen we in December 2019 de sleutel om te starten aan een énorme verbouwing, vol uitdagingen. Want verbouwd in een lockdown was best spannend….

 

Beleving tot in de details en gastvrijheid met de puntjes op de i!

 

Maar! Op 1 Juni 2020 was het dan zover! Gastrobar Luzt werd geopend. Een totaal ander concept, maar wel met dezelfde basis; beleving tot in de details en gastvrijheid met de puntjes op de i!

 

We wilden ‘anders’ zijn en ons onderscheiden van de collega’s op de Markt. Een andere vijver naar deze locatie halen om in te vissen. En zodoende creëerden we een gastrobar met een interieur waar je ogen te kort komt. Waar ieder plekje leuk is om te zitten. Waar elke hap je laat schuiven tot het puntje van je stoel. Waar luxe en verfijning toegankelijk is voor iedereen. Waar je écht over praat en terug wilt komen… Dat is Luzt!

De komende jaren…

Corona heeft onze deuren maandenlang gesloten gehouden. Iets wat je nooit zou verwachten en heel hard aan komt…

Maar toch kunnen we positief terug kijken naar deze tijd. We hebben ieders baan kunnen laten behouden. We hebben met de brouwerijen online proeverijen opgezet, nog meer winkels van onze bieren voorzien en in 2020 vele mooie prijzen behaald!

 

Alle bedrijven in de top 3!

 

De horeca draaide op volle toeren, maar dan zonder gasten; we wisten onze totaalbeleving bij mensen thuis te brengen! Home-cooking kreeg een nieuwe dimensie; we bezorgden volledige 5 gangen menu’s thuis waarbij gasten alleen nog een kleine bereiding hoefden te doen. Volledig aangeboden met luxe tafelaankleding zoals servetten, placemats, menukaartjes, welkomstbordjes, een kaars voor de sfeer en zelfs een Spotify lijst voor de juiste mood! Dit resulteerde in fantastische reviews waardoor we alle 3 de bedrijven in de top3 kregen van Tripadvisor! Luzt staat zelfs op nummer 1!

 

We zijn enorm trots op onze teams met hun positieve en flexibele instelling. En daarom weten we dat we nog lang niet klaar zijn. Sterker nog! We zijn pas net begonnen…