Over 100 Watt

Ambacht, passie & beleving

100 Watt, in de volksmond ook nog wel Stadsbrouwerij Eindhoven genoemd want zo zijn we begonnen…

Dit is de locatie waar het allemaal begon. Waar ambacht en passie voor bieren verweven werden tot een concept; Stadsbrouwerij Eindhoven. Nu niet meer weg te denken maar zo enorm simpel begonnen. Met weinig middelen maar met veel liefde voor het vak zijn we als een stel vakidioten gegaan voor onze droom. Een craftbier brouwerij met bijpassende horeca. Dat we ooit zo groot zouden worden, konden we alleen maar hopen….

SPECIAAL(BIEREN)

Het mooie aan bier brouwen heden ten dage is dat gewoon bijna alles kan en mag. De breedte en diepte in het bierlandschap grenst bijna aan (prettige) idioterie, of het nu gaat om brouwtechnieken, buitensporig achterlijke ingrediënten, collaborations of barrel-aging, we passen ze graag allemaal toe op onze brouwsels.

Rob Bours staat al vanaf dag 1 aan het roer van deze bruisende brouwerij. Begonnen met een traditionele lijn waarvan alle bieren verwijzen naar Eindhovense iconen tot het enorme uitgebreide bierassortiment van nu. Van karakteristieke stijlen tot explosieve smaaksensaties die eigenlijk niet onder en vaste stijl zijn te hangen… Creativiteit werd beloond met “het beste bier van Nederland 2020”: de 150 Watt! Maar ook vele medailles van brons tot goud zijn er de afgelopen jaren gewonnen. Iets om enorm trots op te zijn!

 

De bieren zijn te koop bij groothandels, supermarkten, slijters en horecagelegenheden door heel Nederland! Je kan er bijna niet meer omheen!

SMAAKVOL

Bij 100 Watt is eten niet gewoon eten, zijn producten niet zomaar producten en gerechten geen standaard gerechten. Ze worden ieder seizoen met zorg uitgekozen, altijd huisgemaakt en met bijzondere ingrediënten. Dat (s)maakt het verschil!

Chefkok Sidney en zijn team zorgen voor een onvergetelijk moment door het ‘normale’ bijzonder te laten smaken. Van huisgemaakte bierbitterbal en übermalse burgers tot crispy tuna en coquilles. Allemaal perfect passend bij de bieren voor de ultieme pairing beleving!

BELEVING

Beleving is het toverwoord! Van het karakteristieke pand, het zicht op de brouwketels tot de open keuken waaruit geuren komen die je doen watertanden…

We gaan heel ver om het iedereen naar zijn zin te maken en denken door tot in de details. Dit begint al bij het reserveren en loopt door tot in het interieur, de bieren en gerechten maar vooral de eeuwige glimlach van het team. Een team dat er staat met een lach, een knipoog en een warm hart. Die graag adviseert, gasten verrast en altijd een stapje extra zet. Zij maken de beleving compleet.