Alsof er nog niet genoeg Barrel-Aged bieren zijn…

Alsof er nog niet genoeg Barrel-Aged bieren zijn…

We hebben geprobeerd ze te beteugelen en in toom te houden. Maar het gaat echt niet langer zo! Bier dat wegkwijnt is niet ok. Ze moeten geliefd, gedronken en omhelst worden! Dus hup, de wei in met die schatjes.

400 Volt BA Cognac Martell & BA Glenfiddich – RIS – 10%
Split batch van onze RIS. Het lijkt wel of dat bier op om het even welk vat kan rijpen!
Normaliter gebrouwen met home-made Madagascar Bourbon Vanille extract, maar de BA versies altijd zonder dat gouden goedje. Besloten om dat maar eens een keer wel te doen. Omdat dit niet in ons DNA zit zijn we natuurlijk bij de Cognac totaal vergeten dat extract toe te voegen. Is dat erg? Helemaal niet! We stoten ons geen tweemaal aan dezelfde steen, de Glenfiddich versie is wel voorzien van een toefje vanille. En dat maakt hem ronder dan rond. Beide hebben 12 maanden de tonnetjes van binnen gezien.

Glenfiddich!
Cognac Martell!

Quilty Pleasures BA Laphroaig – Wee Heavy – 8,4%
Compleet Schots, het bier, de vaten, en tijdens het brouwen lag Eindhoven even in Islay. De enige vaten die we een tweede keer opleggen, Laphroaig vaten, Robs favoriet, zijn dusdanig potent dat het eerste bier (150 Watt – the original) er na 3 maanden uit mocht. Dan blijft er nog zoveel over, gewoon geweldig spul, dat Laphroiag! Heerlijk weer, die fijne zweem van rook en turf in een even zo fijn bier.

Bestellen!


X