Hoi! Ik ben Mark

Hoi! Ik ben Mark

Mark op de Weegh

Manager food

Wie ben je?
Ik ben 38 jaar, geen huisdieren voor zover ik weet, pasgeboren zoontje en toekomst afwasser Kees op de Weegh, Hij is op dit moment ook mijn grootste hobby en een beetje golven.  Ik woon met Nienke in Valkenswaard.
Welke achtergrond heb je?

Commerciële opleidingen, maar uiteindelijk passie voor koken gevonden. Werk nu een jaar of 18 in keukens, en dat is ook 18 kilo geleden.

 

Hoelang werk je bij DBC en wat doe je precies?

Manager food, verantwoordelijk voor de keukens, jaartje of 5

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

Koken, met team ergens naartoe werken, prestaties neerzetten waar we trots op zijn, vrijheid als ondernemer.

 

Wat is je motto? 

Nie lullen maar poetsen en jezelf niet te serieus nemen.

 

Wat is je passie?

Koken, concepten neerzetten en hopen op succes, Kees !

 

 

Iris vertelt: “In het hele begin van Stadsbrouwerij Eindhoven hadden we nog geen keuken. Nu niet meer te bedenken hè! We waren het proeflokaal dat bij de brouwerij hoorden, en dat ging goed! We hadden een klein keukentje waar we zelf wat kaas en worst sneden op plankjes van de Action, want een afzuiging was er zelfs nog niet. Na een tijdje waren er voldoende centjes en kregen we een frituur! Yes! We kunnen bitterballen bakken. Dus tussen het tappen door werd er een snackje gebakken, maar dit bleek al snel niet voldoende genoeg.

We merkten dat er een behoefte was naar volledige maaltijden en dat we op die manier de gaten op de dag konden vullen. Zelf koken? Nee, dat was geen optie. Gelukkig kwam daar Mark om de hoek die als zelfstandige de keuken kwam bestieren. Zijn signature; slow cooking! Perfect passend bij de bieren. En zo begon de culinaire reis die nu resulteert in een uitgebreid keukenteam met een volledige menukaart vol culinaire verrassingen.

Nu is Mark de kartrekker van alle 3 de keukens. Een grote uitdaging omdat iedere locatie zijn eigen doelgroep en wensen heeft. We zien de menukaarten per seizoen groeien in kwaliteit en variatie. Mark weet het beste uit zijn team te halen. Diploma of niet, hij leert ze koken met passie! En dat proef je terug :).”