Luzt in business magazine

Luzt in business magazine

LUZT IN EINDHOVEN BUSINESS MAGAZINE

LIEFDE & PASSIE

iris wischmannOp 1 Juni openden Luzt haar deuren op de Markt van Eindhoven. “Een ongelofelijk mooie kans die we met beide handen aan­ grepen,” vertelt David Hendrich. Samen met Youri Doreleijers en Iris Wischmann wisten ze een verrassend concept neer te zetten op deze alom bekende locatie. “We wilden iets vernieuwends toevoegen aan de Markt.” En dat hebben ze gedaan in het pand waar jarenlang de kledingwinkel Queen of South heeft gezeten.

 

ORIGINELE ARTIKEL LEZEN  

Dit enthousiast ondernemerstrio, bekend van Stadsbrouwerij Eindhoven, Stadsbrou­ werij 013 en de Albatros, gaat te allen tijde voor een totaalbeleving. “Wij vertellen graag een verhaal en voeren dit door tot in de kleinste details. Zo draait het bij onze andere locaties om onze eigen speciaal­ bieren en de perfecte foodpairing. Het inte­rieur sluit hierop naadloos aan en samen met de hoogstaande gastvrijheid zorgen we voor de juiste beleving,” aldus David.

 

 

“Beleving is het toverwoord,” vertelt Iris. Zij is het creatieve brein achter het realiserenhiervan. “Van marketing en de website tot het interieur en de bedrijfskleding van ons team dat je iedere dag met veel enthousias­ me ontvangt. Ik vind het belangrijk om veel aandacht te schenken aan unieke details en inspirerende producten die ervoor zorgen dat zintuigen geprikkeld en verrijkt worden. Wij willen altijd voor dat ene “wow”­gevoel gaan. En dat kan alleen als alles klopt en verrast. Vanaf de eerste blik op het interieur tot aan je laatste hap die je laat snakken naar meer.”

 

Youri: “Eten bij Luzt gaat voornamelijk om gezellig samen delen en meegenomen wor­ den door spannende gerechtjes. Oftewel, smullen in stijl. Je vindt hier de perfecte balans tussen toegankelijkheid en de ele­ gantie van een avondje uit. Zonder teveel poespas, maar vooral met veel gezellig­ heid! Die laagdrempeligheid vinden we erg belangrijk, iedereen kan van deze luxe komen genieten. Onze chef Ruben Goede­waagen weet onze gasten met ieder gerecht weer te verrassen. Het Luzt plateau, met een selectie van deze fantastische gerech­ten is nu al onze signature! De menukaart nodigt echt uit om vaker terug te komen.”

Wat krijg je wanneer je lust, liefde en passie combineert met verfijnd eten en hoogstaande gastvrijheid? Juist, een zaak met een ambiance waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Gastrobar Luzt maakt luxe en verfijning toegankelijk voor iedereen.

 

De bar heeft een centraal punt gekregen in het trendy decor en met zijn 20 taps en cocktailbar komen hier de mooiste dranken vandaan. Uiteraard met een eigen speciaal­ bier­lijn waar Cupid, Amor, Psyche en Eros de hoofdrol in spelen. Ook een uitgebreide wijnkaart is aanwezig, en het diner trap je in stijl af met een glaasje bubbels. De bar wordt vergezeld met een keukenlift waarbij design en technologie met elkaar zijn verweven.

 

Er is gekozen voor een volledig glazen schacht waar je de messing cabines door ziet bewegen. En alsof dit nog niet verrassend genoeg was, is de lift aan de achterzijde aangekleed met een 9 meter hoge wijnkast, met dáaromheen een strak ontworpen trap. Iris: “Zo hebben we van een praktisch onderdeel een echte blik­ vanger weten te maken. En dat is meteen ook de basis geweest voor dit interieur; eye­catching! Iedere zitplaats moet gewel­dig zijn om plaats te nemen. Ieder uitzicht moet prachtig zijn om naar te kijken.

Daarom is er niet gekozen voor een enkele wand die eruit springt, maar trekt elke hoek je aandacht. Klinkt druk? Nee, het is juist spannend maar toch één geheel. Een gast kiest ervoor om even van huis weg te gaan. Laten wij er dan voor zorgen dat diegene zich écht even ergens anders waant.”

 

“Een ander uitgangspunt was de hoogte in te gaan. Ik merk vaak dat als het ergens druk is, het totale interieur op gaat in de menigte. De bar heeft daarom een immens boogwerk gekregen die reflecteert in de spiegels achter en boven de bar. Maar ook de reflecterende gouden wand die meteen in het oog springt stijgt boven de menigte uit. En wanneer je de hoek om gaat, word je begroet door een unieke wandschildering die door loopt tot aan de dakramen. Van de spiegelplint tot aan de kroonluchter, er is altijd iets moois te zien.”

 

En als dat nog niet alles is heeft Luzt ook een sfeervolle kelder. “De kelder biedt ruimte voor private dining en kan worden afgesloten door middel van de glazen wand. Het is de kers op de taart want het is een verrassingselement als je naar beneden loopt. Een warme hotelsfeer is hier neer gezet”, aldus Youri. “Maar het echte spek­takel qua interieur is toch wel neer gezet in de toiletten. Iris riep; alles moet een feestje zijn! En dat is het zeker geworden.”

 

Bron: EINDHOVEN BUSINESS