Twee nieuwe Barrel Aged bieren!

Twee nieuwe Barrel Aged bieren!

twee zware jongens

Onze nieuwe Barrel Aged bieren zijn klaar om geproefd te worden, een waar vaten spektakel. Twee zware jongens: Suck On My Chocolate Salty Balls en Voltage Assemblage. Het eerste bier heeft bijna 12 maanden op cognac vaten gelegen en de andere heeft heel wat vaten gehad. Onze Assemblage heeft namelijk op drie verschillende vaten gelegen: Cognac, Triple Sec en Auchentoshan Whisky. Zeker de moeite waard om te proberen!

SUCK ON MY CHOCOALTE SALTY BALLS – BA COGNAC

Dit bier staat al 5 jaar op het verlanglijstje van onze brouwer. Destijds bestond de stijl ‘Pastry Stout’ nog niet eens, maar nu kunnen we hem min of meer in deze categorie plaatsen. Meestal zijn deze bieren erg zoet en zitten ze vol met aroma’s en smaakstoffen. De Balls zijn dus meer in balans qua bier betreft. De chocolade smaak van dit bier komt alleen van de mouten af. Uniek is dat er van de 3 basisgranen ook de crystal (caramel) en chocolademout zijn gebruikt. En om het dan nog helemaal af te maken heeft dit bier bijna 12 maanden op cognac vaten gelegen. Een zwaar bier met een zoete smaak en laag in bitterheid. Foodpairing? Een heerlijk stuk oude of blauwe kaas.

VOLTAGE ASSEMBLAGE BA

We vonden een mooie selectie open mout zakken en besloten met deze overgebleven mouten een prachtige stout te brouwen. Alle open moutzakken in de categorieën roost en cara (specials) zijn gebruikt in deesch stout. Om er nog meer een ‘assemblage’ van te maken hebben we 3 verschillende barrels in de mix gegooid. Cognac, Triple Sec en Auchentoshan Whisky (Schotland). Het resultaat is prachtig en gewoonweg belachelijk lekker! Genieten! Supersmooth is deze, en zeeeeeer complex. Je kunt zelfs de sinaasappeltjes ontdekken als je er heel goed voor gaat zitten.